Var ner till ån efter flera veckors frånvaro. Vinden blåste kallt men solen tittade fram emellanåt. Efter veckans regnande ligger vattennivån ganska högt och visar mellan 4 och 5 på pegeln uppe vid dubbelbroarna. Det är ganska brunfärgat vatten men ändå viss sikt och absolut fiskbart. Temperaturen ligger på 4 grader.

Pegeln 220205 kl. 11.00

Det var en hel del kortfiskare vid ån och jag fick rapporter att det hade visat sig mycket fisk under fredagen, framförallt på den nedre delen och akvariet i synnerhet. De hade även fångats en del fiskar på fredagen men även på lördag förmiddag var det fisk som valde att kliva på både fluga och spinn. Om man inte känner för att fajtas med vinden längs kusten finns det goda möjligheter till fiske i ån även om vattennivån med fördel kan sjunka något.

Skoningen 220205 kl. 11.15

För er som undrar över flugval så är detta en ask som jag alltid har med vid ån. Denna innehåller förtyngda flugor men jag brukar även ha med en ask med motsvarande flugor utan ögon.

Flugor till Nybroån

Ut med er och fiska så ses vi vid ån!

// Johan